СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Програма „Хоризонт“ с нов директор

Ивайло Савов сменя Васил Велев на ръководния пост

През последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд. Снимка: БНР - Програма „Хоризонт“ с нов директор

През последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд. Снимка: БНР

Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио има нов директор – Ивайло Савов. Той заменя на поста Васил Велев, който напуска медията по лични здравословни проблеми, съобщават от БНР.

Велев пое ръководството на „Хоризонт“ в началото на мандата на настоящия директор на радиото Александър Велев през май 2016 г. Тогава той се върна от Лондон, където дълго време беше част от екипа на Би Би Си.

Ивайло Савов е кадър на БНР с над 30-годишен опит в електронните медии. Журналистическата си кариера започва като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен, кореспондент на БНР и дългогодишен директор на регионалната радиостанция.

През последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд. Той е преподавател по радиокомуникации, радиосистеми и радиопрограмиране в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. Един от създателите на специалността журналистика в учебното заведение, напомнят от общественото радио.

Ивайло Савов има близо 20-годишен управленски опит като директор, член на Дирекционния съвет на БНР, член на Програмния съвет на БНР и член на Обществения съвет на БНТ.

Като личен ангажимент към обществото е приел реставрацията и консервацията на църковни и възрожденски паметници на културата и подпомагане на младежкото изкуство, за което работи чрез създаденото от него сдружение „Българска икона“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg