Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Прокуратурата обяви причината за смъртта на Явор Захариев

Явор Захариев почина малко преди да навърши 39 години. Снимка: Стопкадър Би Ти Ви - Прокуратурата обяви причината за смъртта на Явор Захариев

Явор Захариев почина малко преди да навърши 39 години. Снимка: Стопкадър Би Ти Ви

Причина за смъртта на Явор Захариев, вокалист на групата „Гравити Ко“, е системна употреба на хероин. Това сочат резултатите от аутопсията, съобщиха от Софийската районна прокуратура, цитирани от „24 часа“. 

Захариев почина на 5 април. На 3 април той е открит в дома си в безпомощно състояние и е приет по спешност в „Пирогов“, два дни по-късно почина.

Съдебните медици са открили в кръвта му и следи от морфин, кодеин и други упойващи вещества, което е натоварило допълнително бъбреците му.

Дни по-късно от семейството на певеца съобщиха във Фейсбук, че експертиза е показала, че Захариев не е употребявал наркотици и е бил пребит. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че няма данни за насилствена смърт.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3