POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Прокуратурата разследва имало ли е насилие над Диана Димитрова

Актрисата и свидетелите на побоя, за който тя разказва, ще бъдат разпитани

Селфи на Диана Димитрова след побоя. Снимка: Личен архив - Прокуратурата разследва имало ли е насилие над Диана Димитрова

Селфи на Диана Димитрова след побоя. Снимка: Личен архив

Софийска районна прокуратура ще разследва случая с физическо насилие над актрисата Диана Димитрова, съобщават от институцията. Обвинението се е самосезирало след широкия обществен отзвук, който предизвика публикацията на Димитрова в социална мрежа. В пост във Фейсбук тя сподели, че е била бита по време на снимки преди 5 години от неин колега, когото отказва да назове. Прокуратурата ще проверява има ли основания за извършено престъпление от общ характер.

Държавното обвинение ще разпита Димитрова за подробности по случая, съобщават от институцията, ще бъдат привикани и всички лица, които тя посочва като свидетели и имат отношение към обвиненията ѝ.

„Пет години си задавам въпроса защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба – написа актрисата преди ден, показвайки снимки от със синини и отоци. – Защо избрах кариерата си в зародиш пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме „докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.“

В посочения период актрисата е ангажирана в сериалите „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“ и филма „Дъвка за балончета“.

Вижте още: АКТРИСА ПРЕБИТА ПО ВРЕМЕ НА СНИМКИ

ПОВЕЧЕ ОТ ИГРА – ИСТИНСКО НАСИЛИЕ ПРЕД КАМЕРАТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС