Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Прокурор, депутат, светица?

Какво ще работи Наталия Поклонска след премиерата на „Матилда“

Към 14 ч. на 9 октомври петицията за канонизация на Наталия Поклонска беше събрала 1171 подписа. Илюстрация: Петиция за  канонизация на Наталия Поклонска за светица - Прокурор, депутат, светица?

Към 14 ч. на 9 октомври петицията за канонизация на Наталия Поклонска беше събрала 1171 подписа. Илюстрация: Петиция за канонизация на Наталия Поклонска за светица

От вчера една нова петиция събира подписи в интернет – за канонизацията на Наталия Поклонска за светица. Поклонска беше украински прокурор, сега е руски депутат, но винаги е била дълбоко вярваща православна християнка, която принципно не ходи на кино. Това не й пречи да е много възмутена от филма за една младежка връзка на последния (засега) руски император, който разбира се, не е гледала.

„Хора! Православни! Християни! Подкрепете това дело! Уверен съм, че Наталия Поклонска, първа видяла миротечението от бюста на Николай, която без да щади себе си и живота си води непримирима борба със злото – е най-достоен кандидат за канонизация приживе.

Канонизацията на Наталия Поклонска ще ѝ помогне да усили борбата си срещу черните сили, опитващи се да сломят многовековната традиция на руския народ и нашата свята православна вяра!“, рекламира подписката инициаторът ѝ.

На други места по света този призив би бил приет за ирония, в Русия обаче не е много сигурно. И ако авторът най-вероятно наистина е иронизирал усилията на депутатката, които вече преминават границата на нормалната човешка психика, то тези 1140 (и броят им расте), които са подписали петицията в първите няколко часа, едва ли са го направили на майтап.

Изглежда, че в синода на Руската православна църква също разбират това, защото от отдела за връзки с обществеността обявиха, че инициативата за канонизация на депутатката няма никакво отношения към РПЦ и петицията е пусната от „меко казано неумни хора“.

Жалко, че Поклонска няма никакъв шанс да стане светица, защото би било много интересно да я канонизират и след няколко години някой мастит режисьор да заснеме филм за младежките ѝ прегрешения.

Има и по-добри новини. В интернет вървят още няколко петиции свързани с Поклонска – в най-популярната, събрала над 20 хиляди подписа, се иска лишаването ѝ от депутатски мандат заради борбата срещу „Матилда“.

Премиерата на „Матилда“ у нас е на „Киномания“, на  18 ноември в зала 1 НДК

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС