Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пролейте кръв за Железния трон

България е част от световната кръводарителска кампания на НВО „Кръв за трона“

За разлика от героите в „Игра на тронове“, феновете ще проливат кръвта си само под медицински контрол.  - Пролейте кръв за Железния трон

За разлика от героите в „Игра на тронове“, феновете ще проливат кръвта си само под медицински контрол.

В продължение на 67 епизода в седем сезона почитателите на „Игра на тронове“ гледат как любимите им персонажи проливат кръвта си за заветния Железен трон. Без да очакват да седнат на престола в Кралски чертог, сега и феновете на сериала на НВО ще могат да дадат кръвта си за трона – насреща няма да получат подчинение от седемте кралства, но ще изпитат удовлетворението от една добра кауза.

„Кръв за трона“ е световна кампания на НВО и „Игра на тронове“ за кръводаряване, която идва у нас на 28 и 29 март в търговския център Park Center Sofia (на бул. „Арсеналски“ 2 в близост до НДК). У нас инициативата се организира от НВО България, в партньорство с Българския Червен Кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ). Кръводарителската акция ще се проведе в двата дни, между 10 и 14 ч.

Кампанията се провежда паралелно и в избрани градове в САЩ и Европа през месец март. Апелът за спасяването на човешки животи се отправя не само към почитателите на сериала, но и към почитателите на доброто и въобще към всички онези, които намират смисъл в хуманната кауза.

Във Вестерос проливането на кръв по-често е за лична облага в опит за домогване до властта, но в „Кръв за трона“ фокусът е върху реалния свят и недостига на кръводарители в световен мащаб. Само в България повече от 500 души дневно се нуждаят от кръвопреливане, а една трета от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители, отбелязват организаторите.

Междувременно, след като дадете своя принос за Железния трон, не забравяйте, че премиерата на осмия, финален сезон на „Игра на тронове“, е на 15 април в пет сутринта в платформата на HBO GO и от 21 ч. по телевизионния канал.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg