Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Пролетен базар на книгата ще има

Голямото книжно изложение ще бъде на открито, в парка пред НДК

Снимка: Площад Славейков - Пролетен базар на книгата ще има

Снимка: Площад Славейков

Празникът на българската писменост продължава и след 24 май с Пролетния базар на книгата, научи „Площад Славейков“. Все още не е официално обявено, но се предвижда голямото книжно изложение да бъде на открито в шатри в градинката пред НДК. Събитието ще започне на 31 май и ще продължи до 6 юни.

За пръв път ежегодният Пролетен базар на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга“, се проведе на открито през 2018 г., когато в НДК вървяха заседанията на българското председателство на Евросъюза. Експериментът бе успешен, тъй като посещаемостта бе значително по-висока от обичайната, въпреки някои дъждовни дни.

През пандемичната 2020 г. базарът отново беше в шатри пред Националния дворец на културата, но заради опасността от Ковид-19 бе отложен за края на юни.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС