Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пролетният базар на книгата ще бъде летен или есенен

Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, независимо от времето и мястото на провеждане

Базарът на книгата със сигурност ще бъде на открито, съобщиха от АБК. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Пролетният базар на книгата ще бъде летен или есенен

Базарът на книгата със сигурност ще бъде на открито, съобщиха от АБК. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Пролетен базар на книгата ще има, но се обсъждат други дати и място за провеждането му, каза днес пред „Площад Славейков” изпълнителният директор на Асоциация „Българска книга” Елена Георгиева.

В момента браншовата организация провежда анкета сред членовете си дали Пролетният базар да се проведе на предварително определените дати от 29 май до 2 юни, или по-скоро през есента в датите за обичайната Алея на книгата.  При всички положения събитието ще бъде на открито. Заради динамиката на епидемията засега прогнозите сочат, че базарът ще се проведе в края на лятото и началото на есента. Окончателните дати ще бъдат ясни другата седмица.

Според изпълнителния директор на АБК ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, предвидени от правителството. Асоциацията работи в пълна координация със Столична община, от която зависи логистиката и организацията на базара.

Събитието е част от културния календар на столицата и е едно от най-важните културни събития през годината. То обединява хората от книгоиздателския бранш и е от изключителна полза за читателите, допълни Елена Георгиева.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах