Протест срещу Парис Джексън в ролята на Исус

Петиция „Навик“ да не бъде разпространяван, защото е „християнофобски боклук“

Парис Джексън като Исус в кадър от филма „Навик“ - Протест срещу Парис Джексън в ролята на Исус

Парис Джексън като Исус в кадър от филма „Навик“

Над 260 хил. души дадоха подписа си под петиция, която настоява филмът „Навик“ (Habit) да не бъде пускан за разпространение, защото е „християнофобски боклук“. В главната роля на Исус влиза актрисата, модел и дъщеря на Майкъл Джексън Парис, съобщава „Гардиън“.

Участието на Джексън бе обявено през април тази година. Външният ѝ вид в образа на Исус включва „обеца на носа, рошави къдрици и традиционната роба“. Ще ѝ партнира Бела Торн, която ще играе „умно момиче“, което си пада по партита и има фетиш към Исус. Героинята ѝ се забърква в сделка с наркотици и открива нчаин да се измъкне от нея, като се преобразява на монахиня.

Студиата, застанали зад проекта и срещу които са насочени протестите, са „Уорнър брос“ и „Lionsgate“. Според подписката Джексън иска да превърне Исус в „лесбийка“, въпреки че в описанието на филма никъде не се среща такава информация. „Навик“ е определен за „богохулство“ и „християнофобски боклук, който някак е приемлив и възхваляван от обществото“.

Проектът предизвика негативни реакции още с обявяването си, като първи реагираха от организацията „Един милион майки“, твърдейки, че филмът е „светотатство“ и „се подиграва на вярващите“. „Майките“ започнаха отделна петиция, която до момента е събрала над 69 хил. подписа.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3