Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Протест срещу свинщината с Чавдар Николов

Митинг в защита на свободата на словото (и четката) в петък, в градинката пред „Кристал“

Карикатурата, с която Чавдар Николов отговори на заличените си творби от сайтовете на Нова и „Нет инфо“.  - Протест срещу свинщината с Чавдар Николов

Карикатурата, с която Чавдар Николов отговори на заличените си творби от сайтовете на Нова и „Нет инфо“.

Митинг в защита на свободата на словото (и четката) организира новосформирана група във Фейсбук, наречена „ПРОТЕСТ: #СтигаВечеСвинщини“. Повод са заличените карикатури на художника Чавдар Николов в сайтовете на „Нова броудкастинг груп“ и „Нет инфо“ след излъчването на видеото „Свинска опашка vs Конска опашка“, осмиваща премиера Бойко Борисов за позицията му за ловците на мигранти по границата ни с Турция. 

„Нека всички български граждани, които сме възмутени от грубата разправа с карикатуриста Чавдар Николов, се съберем в градинката пред „Кристал“, апелират създателите на групата.

Протестът е в петък от 12,30 ч. Целта му е да бъде заявено публично несъгласие с цензурата в Нова и „Нет инфо“ и „за да извикаме силно: #СтигаВечеСвинщини“.


Всичко по темата „Заличените карикатури“

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg