Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Протест за животните пред парламента

Да спрем робството, мъченията и експлоатацията, пишат организаторите

Призивът, макар никъде в събитието да не се споменава пряко веганство, е хората да спрат да купуват „трупове и животинска кърма“. - Протест за животните пред парламента

Призивът, макар никъде в събитието да не се споменава пряко веганство, е хората да спрат да купуват „трупове и животинска кърма“.

Протест срещу експлоатацията и убийствата на животни ще се проведе в София привечер в неделя. В деня, когато се очакват опасни жеги, от 18 часа от площад „Народно събрание“ ще тръгне шествие в посока бул. „Витоша“ под надслов „Свобода и живот за всички животни“.

Призивът, макар никъде в събитието да не се споменава пряко веганство, е хората да спрат да купуват „трупове и животинска кърма“, да не се плаща повече на убийци на живи същества, да се защитят фундаментални права като правото на живот и свобода.

„Кажете „не“ на робството, бойкотирайте всеки животински продукт! – пишат организаторите. – Това е начинът да спрем робството, мъченията и експлоатацията!“

На събитието във Фейсбук за протеста са потвърдили участие над 100 души, а около 400 са заинтересовани.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах