Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Протестиращите в БНР: Домусчиев да напусне Обществения ни съвет

Действията Ви уронват престижа на Общественото радио, пишат му журналисти

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, собственик на футболен клуб „Лудогорец“ - Протестиращите в БНР: Домусчиев да напусне Обществения ни съвет

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, собственик на футболен клуб „Лудогорец“

Кирил Домусчиев да напусне Обществения съвет на Българското национално радио, настояват протестиращите журналисти от медията в отворено писмо до него, публикувано във Фейсбук. Повод за искането им е поведението на бизнесмена към репортера на Би Ти Ви Димитър Тасев след откриването на трибуна „Моци“ на стадион „Арена Лудогорец“ в петък вечерта в Разград.

„Г-н Домусчиев, ние, протестиращите срещу ръководството служители на БНР, настояваме заради грубото Ви отношение към колегата от бТВ Димитър Тасев, да напуснете Обществения съвет на Радиото – се казва в писмото. – Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който „Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществена медия“.

Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските медии, определящ подобно поведение като недопустимо.“

Домусчиев влезе в Обществения съвет на БНР през януари миналата година, той е единственият представител на бизнеса в него.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Аз, олигофренът

kapatovo.bg