Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Проверката в МК показа: управлението на Рашидов е изрядно

В културното ведомство не са установени нарушения при провеждането на обществени поръчки

Във ведомството, ръководено доскоро от Вежди Рашидов, не са установени нарушения. Снимка: Емил Георгиев - Проверката в МК показа: управлението на Рашидов е изрядно

Във ведомството, ръководено доскоро от Вежди Рашидов, не са установени нарушения. Снимка: Емил Георгиев

Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему. Това е приложимо и в държавната власт. Министерството на културата е в групата на изрядните ведомства по отношение на провеждането на обществени поръчки. Това разбираме от доклада за състоянията на министерствата, изпратен до служебния премиер Огнян Герджиков. Според него във ведомството, ръководено доскоро от Вежди Рашидов, не са установени нарушения.

МК е поставено заедно с още няколко министерства, за които се посочва, че са открити „единични случаи на допуснати административни и технически пропуски, които не са от такова естество, че да доведат до отмяна на решенията на възложителя (напр. непълно комплектувани досиета за проведени обществени поръчки, неспазване на срока за сключване на договора, неспазване на срока за изпращане в АОП и публикуване в профила на купувача на информация за сключени и изпълнени договори и др.)“.

Не се заявява обаче в конкретика какви са пропуските на културното министерство.

От друг от разделите на доклада научаваме, че няма данни в проверявания период да са допускани съществени нарушения при функционирането на министерствата. Въпреки това е представена информация за възникнали проблеми при реализирането на конкретни секторни политики и програми – но не и при културното министерство.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС