Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Никой“ в НДК, забранен за зрители под 16 г.

С филма режисьорът Андрей Андонов ни посочва пътя към себе си

Гергана Плетньова с роля в дебютния филм на режисьора Андрей Андонов. - „Никой“ в НДК, забранен за зрители под 16 г.

Гергана Плетньова с роля в дебютния филм на режисьора Андрей Андонов.

Нов български филм ще има премиера на Салона на изкуствата в Националния дворец на културата. На 3 юни от 20 часа в зала 1 е публиката ще види „Никой“, дело на младия режисьор Андрей Андонов. Филмът е посветен идеята за загубата и отърсването от всички зависимости, като път към себе си, като начин за намиране на щастието и усещането за свободата.

От предварителните анонси за филма не става ясна причината за забрана на зрители до 16 г. Андонов и съсценаристът му Явор Веселинов ни срещат с Вера, която наскоро е загубила баща си и се е върнала в къщата му в Родопите. Приятелите й Тони и Таня изненадващо пристигат при нея. Неочаквано се появяват и Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната. Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни устроеният ѝ до момента живот започва да се променя и път обратно не се вижда.

32-годишният Андрей Андонов е учил филмово производство в Colaiste Dhulaigh, Дъблин, Ирландия. През 2012 г. той се завръща в България и започва работа по проекта „Никой”. Четири години по-късно режисьорският му дебют става факт.

В „Никой“ участват актьорите Гергана Плетньова, Стоян Радев, Силвия Петкова, Йорданка Ангелова, Кристиан Милатинов.

Билетите за премиерната прожекция на 3 юни са вече в продажба на касите на Билетен център НДК и онлайн на цени от 10 лв., с намаление за ученици и студенти – 6 лв.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg