Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Психотестове за свещеници в Русия

Свещенослужителите да бъдат третирани като полицаите в Трудовия кодекс иска депутат

Руският патриарх Кирил. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Психотестове за свещеници в Русия

Руският патриарх Кирил. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Резултати от психотестове и свидетелства за съдимост да представят руските свещеници поиска руският депутат Евгений Марченко, съобщава „РИА новости”.

Искането е изпратено и до руската патриаршия във връзка с назрялата ситуация в Руската православна църква около йеромонах Сергий Романов.

Той влезе в центъра на вниманието след като изнесе няколко проповеди, че COVID-19 е „псевдопандемия“, че хората са поставени в „електронния лагер на Сатаната”, че са лишени от „свобода и работа”. Екатеринбургската епархия го лиши от право да проповядва, но йеромонахът не се подчини и продължи да изнася протестните си речи. Освен това непокорният свещеник се барикадира в завзетия от него Средноуралски женски манастир, където според сведения на свидетели се извършват престъпни деяния, включително и издевателства над деца.

Искането на депутатите за психотестване на свещеници може да бъде фиксирано в Трудовия кодекс, като по този начин свещенослужителите ще бъдат приравнени до полицаите. Към това води и предложението в синодалните учреждения на Руската православна църква да бъде създаден отдел за вътрешно разследване, подобен на този в органите на реда и подчинен на същите правила.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах