Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Птичият събор, изпълнен на пиано сред тръстиките (видео)

Концерти в природен резерват във Великобритания, от изгрев до полунощ

17-годишният Джулиан Тревелян, един от най-младите музиканти на фестивала, изпълнява „Свиреца“ от „Каталога на птиците“ на Месиен. - Птичият събор, изпълнен на пиано сред тръстиките (видео)

17-годишният Джулиан Тревелян, един от най-младите музиканти на фестивала, изпълнява „Свиреца“ от „Каталога на птиците“ на Месиен.

В центъра на тазгодишния фестивал в Олброу ще бъде целодневна възхвала на Оливие Месиен с неговия „Каталог на птиците“. Творбата ще бъде изпълнена от Пиер-Лорен Емар в общо четири концерта – първият при изгрев, а последният в полунощ.

Произведението на Месиен е в 13 действия и описва 77 вида птици, които той е чувал в родния си регион Камарг в югозападна Франция, разказва „Гардиън“.

Сега „Каталогът“ на Месиен ще бъде претворен както никога преди – на 19 юли той ще зазвучи на откритата сцена на Би Би Си в природния резерват в Съфолк, Великобритания. Тогава в 4,30 сутринта птиците на композитора ще запеят чрез пиано сред тръстиката.

Видео показва как 17-годишният Джулиан Тревелян, един от най-младите музиканти на фестивала, изпълнява „Свиреца“ от „Каталога на птиците“ – на фона на пейзаж, какъвто Оливие Месиен заслужава.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС