Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пускат пъзел със залавянето на Васил Левски

Издателство „Труд“ предлага мозайка от 192 парчета с Апостола

Снимка: изд. „Труд“, Фейсбук - Пускат пъзел със залавянето на Васил Левски

Снимка: изд. „Труд“, Фейсбук

„Уникален нов продукт“ предлага издателство „Труд“ – пъзел с Васил Левски. Хартиената мозайка за сглобяване е по картината „Залавянето на Васил Левски край Къкринското ханче“ на Никола Кожухаров и е вече в книжарската мрежа.

„Иска ни се чрез него да успеем да съберем децата и техните майки, бащи, баби и дядовци, за да редят и да разказват за Левски, за неговото дело, за неговите мечти и за неговата съдба“, обясняват от издателството в официалната си страница във Фейсбук.

Картината на проф. Кожухаров е показана за първи път през 1952 г. и изобразява в детайли случилото се в Къкринското ханче в ранните часове на 27 декември 1872 г. – събития, които впоследствие ще доведат до обесването на Апостола. „Труд“ са свели мащабното платно до пъзел в 192 части, с размери 42/29,7 см.

Цената на това „развлечение“ е 11, 99 лв.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg