Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Пуснаха билети за втори балкон в зала 1 за „Концертгебау“

Повечето добри места свършиха, но още има единични бройки

Кралският Концертгебау оркестър излиза пред българската публика под диригентството на маестро Даниеле Гати и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази. - Пуснаха билети за втори балкон в зала 1 за „Концертгебау“

Кралският Концертгебау оркестър излиза пред българската публика под диригентството на маестро Даниеле Гати и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази.

Гастролът на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам в София безспорно ще бъде едно от събитията на годината за ценителите на симфоничната музика у нас и – очаквано – повечето от билетите за най-добрите места се изчерпаха бързо. Но от НДК днес пуснаха в продажба втори балкон в зала 1, който рядко се използва при подобни прояви.

На 30 юни един от най-елитните оркестри ще излезе за пръв път у нас в пълния си състав и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази. Гастролът на „Концертгебау“ у нас е част от европейското му турне, започнало през 2016 г. През 2018-а съставът има двоен повод за празник: 130-годишнината от създаването на оркестъра и един век от края на Първата световна война.

Родната публика ще чуе Веско Ешкенази с брилянтния звук на неговата цигулка „Гуарнери дел Джезу“ с Концерт за цигулка от Менделсон. Под диригентството на Даниеле Гати оркестърът ще изпълни още Седма симфония на Бетовен. В концерта ще се включи Младежката филхармония „Пионер“ с увертюрата на „Дон Жуан“ от Моцарт.

„Ужасно много се вълнувам – сподели неотдавна в интервю за „Площад Славейков“ Веско Ешкенази. – Истината е, че този концерт действително има голямо значение за мен. Оркестърът, в който свиря вече 20 години, идва за първи път в историята си в България. Освен това съм отговорен за много голяма част от организацията на това събитие, защото когато никой не подозираше за този гастрол, аз работех, за да може да се случи – и може би заради това вълнението ми е по-голямо от обикновено. Надявам се всичко да мине както трябва.“

Америка за България

Вижте още: ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ: УСПЕХЪТ НЕ ИДВА БЕЗ ЗАГУБИ И КОРАБОКРУШЕНИЯ

Гастролът на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам е на 30 юни в зала 1 на НДК. Билетите за втори балкон, пуснати днес в продажба, са на цени от 50 и 70 лв. Останали са последни бройки на цени от 110, 130 и 150 лв.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3