Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Пуснаха билети за втори балкон в зала 1 за „Концертгебау“

Повечето добри места свършиха, но още има единични бройки

Кралският Концертгебау оркестър излиза пред българската публика под диригентството на маестро Даниеле Гати и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази. - Пуснаха билети за втори балкон в зала 1 за „Концертгебау“

Кралският Концертгебау оркестър излиза пред българската публика под диригентството на маестро Даниеле Гати и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази.

Гастролът на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам в София безспорно ще бъде едно от събитията на годината за ценителите на симфоничната музика у нас и – очаквано – повечето от билетите за най-добрите места се изчерпаха бързо. Но от НДК днес пуснаха в продажба втори балкон в зала 1, който рядко се използва при подобни прояви.

На 30 юни един от най-елитните оркестри ще излезе за пръв път у нас в пълния си състав и със солист Веско Пантелеев-Ешкенази. Гастролът на „Концертгебау“ у нас е част от европейското му турне, започнало през 2016 г. През 2018-а съставът има двоен повод за празник: 130-годишнината от създаването на оркестъра и един век от края на Първата световна война.

Родната публика ще чуе Веско Ешкенази с брилянтния звук на неговата цигулка „Гуарнери дел Джезу“ с Концерт за цигулка от Менделсон. Под диригентството на Даниеле Гати оркестърът ще изпълни още Седма симфония на Бетовен. В концерта ще се включи Младежката филхармония „Пионер“ с увертюрата на „Дон Жуан“ от Моцарт.

„Ужасно много се вълнувам – сподели неотдавна в интервю за „Площад Славейков“ Веско Ешкенази. – Истината е, че този концерт действително има голямо значение за мен. Оркестърът, в който свиря вече 20 години, идва за първи път в историята си в България. Освен това съм отговорен за много голяма част от организацията на това събитие, защото когато никой не подозираше за този гастрол, аз работех, за да може да се случи – и може би заради това вълнението ми е по-голямо от обикновено. Надявам се всичко да мине както трябва.“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Вижте още: ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ: УСПЕХЪТ НЕ ИДВА БЕЗ ЗАГУБИ И КОРАБОКРУШЕНИЯ

Гастролът на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам е на 30 юни в зала 1 на НДК. Билетите за втори балкон, пуснати днес в продажба, са на цени от 50 и 70 лв. Останали са последни бройки на цени от 110, 130 и 150 лв.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg