POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин на разпит пред Оливър Стоун

„Шоутайм“ излъчва четири часа интервюта на американския режисьор с руския президент

„Интервюта с Путин“ е базиран на няколко срещи между Оливър Стоун и Владимир Путин. Снимка: Шоутайм - Путин на разпит пред Оливър Стоун

„Интервюта с Путин“ е базиран на няколко срещи между Оливър Стоун и Владимир Путин. Снимка: Шоутайм

Четири специални епизода с интервюта на Владимир Путин представя режисьорът Оливър Стоун. Премиерата е на 12 юни, а продукцията на „Шоутайм“ се описва като „най-детайлния портрет на Путин някога предоставян на западен интервюиращ“.

„Интервюта с Путин“ е базиран на няколко срещи между руския президент и Стоун, режисьор на политически ориентирани филми като „Джей Еф Кей“ и „Никсън“, а отскоро и на „Сноудън“. Сериите ще бъдат по един час и началото ще бъде само седмица сред интервюто на известната журналистка Мегин Кели, което ще се проведе тази вечер в Санкт Петербург и ще бъде излъчено по Ен Би Си в неделя.

На удължен трейлър, публикуван в четвъртък, Стоун и Путин седят в кола, президентът шофира, а на задната седалка има преводач. Режисьорът и държавният глава обсъждат теми като Едуард Сноудън и руското разузнаване.

„Като бивш агент на КГБ, би трябвало да мразите направеното от Сноудън с цялото си същество“, пита Оливър Стоун.

„Сноудън не е предател – отвръща Путин. – То не предаде интересите на страната си. Нито пък предаде на друга държава някаква информация, която би могла да е вредна за собствената му страна или народа му. Единственото, към което се стреми Сноудън, е публичност.“

Стоун, чийто филм от миналата година „Сноудън“ описа възходът и пропадането на „къртицата“, разпитва Путин за собствената му разузнавателна дейност, а въпреки че клипът не дава явни препратки към слуховете за руско вмешателство в американските избори през 2016-а, Стоун пита президента за хакване.

„Интервюта с Путин“ ще бъдат излъчени по „Шоутайм“ от 12 до 15 юни.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС