Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин няма да се появи пред народа през юни

Ежегодната „пряка линия” е отменена, няма нови дати за провеждането ѝ

Президентът Владимир Путин на най-новата снимка, датирана на 7 юни, подадена от Кремъл на медиите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Путин няма да се появи пред народа през юни

Президентът Владимир Путин на най-новата снимка, датирана на 7 юни, подадена от Кремъл на медиите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ежегодната „пряка линия“, в която руският президент разговаря в ефир с гражданите, няма да се състои през юни, съобщи пред медиите прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Събитието беше планирано веднага след Петербургския икономически форум, който ще се състои между 15 и 18 юни, но сега е отменено, като причините не се изясняват. Нови срокове също не са обявени.

„Води се рутинна подготовка – казва Песков. – Това и от техническа, и от съдържателна гледна точка е обемно събитие.“

Миналата година пряката линия се състоя на 30 юни и продължи 3 часа и 42 минути, през които Путин отговори на 68 въпроса.

В някои медии и в социалните мрежи се коментира, че отмяната на събитието може да е свързана с необявена операция, която се предполага, че руският президент е преживял в края на май.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90