Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл

Певецът отказва, „засега“

Доминго си е като у дома, съобщава руският Първи канал. Снимка: Стопкадър  - Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл

Доминго си е като у дома, съобщава руският Първи канал. Снимка: Стопкадър

Владимир Путин е предложил на Пласидо Доминго да стане член на Съвета по култура и изкуство към Президентството на Руската федерация, съобщи известният оперен певец и диригент в телевизионния ефир на руския „Първи канал”.

„Владимир Путин великодушно ме покани да вляза в Съвета по култура и изкуство. За мен би било чест да приема това предложение, но за съжаление плътният график на гастролите ми не ми позволява засега. Все пак имаме договорености за бъдещо сътрудничество и през този театрален сезон аз няколко пъти ще се връщам в Москва”, поясни Доминго.

На 21 октомври Пласидо Доминго дирижира спектакъла „Манон Леско” в Болшой театър, а на 24 октомври на същата сцена се състоя гала концертът „Болшой и Пласидо Доминго: живот в операта”.

„Имах 10 чудесни дни в Москва и най-вече в Болшой театър, където се състоя моят диригентски дебют [на тази сцена]*, 46 години след певческия ми дебют там. Болшой е един от най-величествените театри, където съм гастролирал. Той има особена атмосфера и за мен е чест да излизам на тази легендарна сцена”, добави в интервюто Пласидо Доминго, който винаги е демонстрирал специално отношение към Русия.

Специално за ролята си в „Дама Пика” големият тенор е научил партията си на руски език.

Певецът бе диагностициран с коронавирус през март, месец по-късно Доминго съобщи, че си е вкъщи и се чувства добре.


* Пласидо Доминго дебютира като диригент през сезон 1973/74 г. в Ню Йорк.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС