Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин с открит урок на първия учебен ден в Русия

Украинските власти започнали война против своите съотечественици, а целта на Русия е да прекрати тази война, обяснил на учениците президентът

Откритият урок на Путин е бил озаглавен „Разговор за важното“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Путин с открит урок на първия учебен ден в Русия

Откритият урок на Путин е бил озаглавен „Разговор за важното“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Ценността на битието не е в собствените амбиции, а в служенето“, заявил Владимир Путин на първия открит „патриотичен“ урок за руските ученици в първия им учебен ден на 1 септември. Събитието се е провело в Музейно-театралния образователен комплекс в Калининград. Участвали са победители в олимпиади и състезания в областта на културата, изкуството, науката и спорта. Прякото излъчване на речта му е било в социалната мрежа „ВКонтакте“, съобщава „The Moscow Times“.

По време на беседата, озаглавена „Разговор за важното“, Путин разказал за своя наставник в съветското външно разузнаване, когото в КГБ наричали Сан Санич.

„Той 25 години работил нелегално зад граница като нелегален разузнавач. За да ви е ясно, нелегалният разузнавач не е прикрит от дипломатически паспорт и всеки ден рискува свободата, здравето си и живота си“, заявил президентът на Русия, практически признавайки за наличието на шпиони с дипломатическо прикритие.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По думите на Путин, Сан Санич „не чакал от родината благодарност за това, което е направил, а самият той бил благодарен на родината, че му е дала възможност да работи и да бъде необходим“. От своя наставник ръководителят на Руската федерация научил, че това е „ценността на битието”„не в удовлетворяване на личните амбиции, а в служенето“.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Путин разказал и за войната в Украйна. Той формулирал целта ѝ като „ликвидация на антируския анклав“. Заявил, че живеещите в Донбас хора се смятат за част от „общото хуманитарно, културно, езиково пространство на руския свят“.

Според него украинските власти започнали война против своите съотечественици, а целта на Русия е да прекрати тази война. Той убеждавал руските ученици, че Украйна не е имала своя държавност преди създаването на СССР.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90