СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин сравни себе си с Петър І

Нашата съдба е отново да връщаме и укрепваме изконните територии на страната, казва руският президент

Владимир Путин сравни войната срещу Украйна с войната срещу Швеция. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Путин сравни себе си с Петър І

Владимир Путин сравни войната срещу Украйна с войната срещу Швеция. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Владимир Путин сравни управлението си с това на първия руски император Петър І, изказването си руският президент направи на среща с млади предприемачи, съобщи ТАСС.

„Петър І е водил Северната война 21 години. Изглеждало, че е воювал с Швеция и нещо там отнемал. Нищо не е отнемал! Възвръщал е”, заявил Путин, като отбелязал, че това се отнася за цялата Приладожка област, където „редом с угро-финските племена са живели славяни“.

„Там, където е основан Петербург – когато той избрал тази столица – нито една от държавите в Европа не я признавала, смятали я за част от Швеция. Защо е тръгнал там? Връщал. И укрепвал. Съдейки по всичко, нашата съдба е отново да връщаме и укрепваме изконните територии на страната“, казал Путин пред младите бизнесмени.

Коментатори в социалните мрежи виждат в това намек, че Путин може да се стреми към пълно завземане на Украйна и превръщане на Киев в нещо като втора столица на Русия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg