Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Путин в страната на мъртвите души

Бернар Шамбаз разказва в роман биографията на Владимир Путин чрез измислен герой

Героят в книгата започва да пише биографията на известния си съименник, за да се освободи от съсипващото го чувство на обаяние, което президентът му упражнява върху него. - Путин в страната на мъртвите души

Героят в книгата започва да пише биографията на известния си съименник, за да се освободи от съсипващото го чувство на обаяние, което президентът му упражнява върху него.

Кой във Франция би се осмелил да каже, че чувства общи черти с Путин? И Бернар Шамбаз не го казва изрично, но четейки романа му „Владимир Владимирович”, посветен на президента на Руската федерация, ясно долавяме този афинитет, пише „Фигаро“.

Няма съмнение и че авторът е вложил много от себе си в измисления герой, който носи имената на Путин и е роден като него през 1952 г. Разказът в книгата се води от руснак, бивш преподавател по литература, станал машинист и наскоро пенсиониран. Той започва да пише биографията на известния си съименник, за да се освободи от съсипващото го чувство на обаяние, което президентът му упражнява върху него – „нещо като биография“, уточнява той, на 6 тетрадки, които разказват детството и следването на Путин – периодът, в който героят е агент на КГБ.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах