Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Путин „заел“ реч на Хитлер за анексирането на Крим (видео)

Случайно ли е сходството?

Сайтът „Евромайдан“ публикува видео със сравнение на двете речи – на Путин и Хитлер. - Путин „заел“ реч на Хитлер за анексирането на Крим (видео)

Сайтът „Евромайдан“ публикува видео със сравнение на двете речи – на Путин и Хитлер.

Украинско телевизионно предаване разкри, че речта на руския президент Владимир Путин на годишнината от анексирането на Крим (18 март 2014) е сходна с реч на германския фюрер Адолф Хитлер след превземането на Данциг (1 септември, 1939).

Сравнението идва на фона на непрестанните нападки за пронацистка пропаганда от руска страна към Киев – особено заради кризата в Донецкия басейн. Сайтът „Евромайдан“ публикува и видео със сравнение на двете речи – на Путин и Хитлер, излъчено в телевизионната програма „Шустер“ и със субтитри на английски, дело на „Гласовете на Украйна“.

Вижте част от сходствата в двете речи:

„В сърцата и умовете на хората Крим винаги е бил неделима част от Русия“, казва Путин. „Данциг беше и е германски град. Коридорът беше и е германски“, е заявил Хитлер.

„За да разберем причината за избора, е достатъчно да знаем историята на Крим и какво Русия и Крим винаги са значели един за друг. Всичко в Крим говори за общата ни история и чест“, казва Путин. „И двете територии притежават културното развитие на германците“, е заявил Хитлер.

„Имаме огромно уважение към хората от всички етнически групи, живеещи в Крим“, казва Путин. „Малцинствата, които живеят в Германия, не са преследвани“, е заявил Хитлер.

„Ние постоянно предлагаме общи действия по всички ключови въпроси; ние искаме да засилим нивата си на доверие и всички да бъдем равни, отворени и честни. Но не виждаме обратните стъпки“, казва Путин за Украйна. „Аз продължавам да предлагам приятелство и ако е необходимо тясно сътрудничество с Англия, но това не може да се предлага само от едната страна“, е заявил Хитлер.

„В същото време ние сме благодарни на всички, които разбират действията ни в Крим; ние дълбоко оценяваме обективността на Индия. Аз вярвам, че европейците първо, а най-важно германците, също ще ме разберат“, казва Путин. „Останалите европейски страни само частично разбират поведението ни. Бих искал да благодаря особено на Италия, които ни подкрепят от началото, но вие ще разберете, че за да продължим тази борба, не възнамеряваме да молим за чуждестранна помощ“, е заявил Хитлер.

„Руснаците, също както и останалите граждани на Украйна, страдат от постоянната политическа и обществена криза, разтърсваща страната от над 20 години“, казва Путин. „Непоколебим съм да премахна от германските територии елементът на несигурност, продължаващата атмосфера на събития, наподобяващи гражданска война“, е заявил Хитлер.

„Естествено, ние не можем да оставим това право [на кримските граждани да са част от Русия], не можем да изоставим Крим и гражданите му в беда“, казва Путин. „Но днешното време не е безразлично към нас. И още повече, обект на безразличие не може да бъдат онези, които най-много страдат“, е заявил Хитлер.

„На първо място трябва да създадем условия жителите на Крим за пръв път в историята си да могат мирно да изразят свободната си воля да определят своето собствено бъдеще“, казва Путин. „Аз ще се погрижа на границата на Изтока да има мир точно какъвто има и на останалите ни граници“, е заявил Хитлер.

„Те казват, че нарушаваме нормите на международното право. И какво точно нарушаваме“, пита Путин. „Освен това е невъзможно да се каже, че този, който се задължава да извърши тези промени, престъпва закона“, е заявил Хитлер.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС