Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

ЧРД, Супер Путин Дамаскин

Книга изследва Путин и влиянието му върху масовата култура

Руската компания Caviar, специализирана в луксозни декорации за мобилни телефони, пусна специална колекционерска серия на Iphone 7, посветена на рождения ден на Путин.  - ЧРД, Супер Путин Дамаскин

Руската компания Caviar, специализирана в луксозни декорации за мобилни телефони, пусна специална колекционерска серия на Iphone 7, посветена на рождения ден на Путин.

Книга, озаглавена „В главната роля. Путин в съвременната култура“, излиза навръх рождения ден на руския държавен глава. Тя разказва за влиянието на образа на Владимир Путин върху художници от цял свят. Новината съобщава пред РИА Новости главният редактор на портал „Госиндекс“ Виктор Леванов.

„Решихме да съберем всички позовавания на образа на Владимир Путин в масовото изкуство. Той отдавна се е превърнал в бранд – това е феномен, надхвърлил мащабите на неговата личност и нашата страна“, обясни Леванов.

Журналистът отбелязва, че това е първото изследване от този род за руския президент. По думите му книгата е създадена с изследователска, а не с комерсиална цел. Изданието е съставено от авторски колектив от „Госиндекс“ и в него се разглеждат различни сфери на масовата култура – периодичния печат, улични графити, реклами, сувенири и др.

На 7 октомври Владимир Путин навършва 64 г. Дмитрий Песков, прессекретар на държавния глава, съобщава, че президентът се готви да празнува рождения си ден с приятели и роднини. Подаръците вече пристигат – руската компания Caviar, специализирана в луксозни декорации за мобилни телефони, пусна специална колекционерска серия на Iphone 7, посветена на рождения ден на Путин.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Моделът е получил названието Supremo Putin Damascus. Моделът е украсен с барелеф на президента, с елементи, използвани при саби дамаскини, с герба на Русия. Дизайнът е в два варианта – в титаниева гама и със златни инкрустации. Цената започва от 207 хил. рубли (5 856 лв.) и стига до 232 хил. рубли (6 564 лв. по курса лева/рубла за 7 октомври). Серията е лимитирана – 64 бройки.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах