Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Радан Кънев: Приемаме Слави Бинев, тежка работа е политиката

Депутат от Патриотичния фронт: Културата е 110 млн. лв., другото са цветя и ръкостискания

Реформаторският блок мълчал за Слави Бинев в името на други идеали. - Радан Кънев: Приемаме Слави Бинев, тежка работа е политиката

Реформаторският блок мълчал за Слави Бинев в името на други идеали.

„Ние приемаме номинацията на Патриотичния фронт за Слави Бинев и понасяме много тежки лични и политически загуби от това нещо. Но то показва, че сме искрени в желанието си това мнозинство да го има, за да може да ги има добрите решения за страната и управлението без БСП и ДПС, което сме обещали. Много тежка работа е политиката…“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по Би Ти Ви в предаването „Тази неделя“. Така той обясни мълчанието на политиците от Реформаторския блок, влезли във властта с обещание за нов морал, за назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента.

„Това е пример на колко много компромиси сме готови, – каза Кънев. – Опитваме се да не обсъждаме публично тази номинация, въпреки огромния натиск на хора, с които сме близки и ни симпатизират. Не говоря за избиратели, а за десетки приятели, които непрекъснато, в постоянно общуване с мен изразяват възмущението си и то по различни причини – едни виждат създателя на БИАД, други – човека, който нахлу с някакви хора в националната телевизия. Тоест виждат и културата, и медиите. И двете с отрицателен знак.“

Малко по-рано в същото предаване културата получи неочаквана дефиниция от депутат на Патриотичния фронт – Емил Димитров-Ревизоро. Той каза, че Слави Бинев имал качества. Ревизоро бил учуден, че се получил отпор именно в този сектор на държавата, защото културата била едни 110 млн. лв., останалото било цветя и ръкостискания.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg