POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Радина Думанян с „Аскеер“ за изгряваща звезда

Стефан Мавродиев с награда за второстепенна роля

Радина Думанян се разплака от вълнение. - Радина Думанян с „Аскеер“ за изгряваща звезда

Радина Думанян се разплака от вълнение.

Младата актриса Радина Думанян бе обявена за носител на „Аскеер“ за изгряваща звезда на церемония в Театър „Българска армия“. Наградата й е за ролята на Матилда в „Чиста къща” от Сара Рул, Драматичен театър-Пловдив.

„Пожелавам на всички да бъдем Аскеери с чисти сърца и да се борим за нашата култура“, каза през сълзи от сцената Радина.

Отличието за второстепенна женска роля получи тандемът Донка Аврамова-Бочева за ролята на Мартирио, Николина Янчева за ролята на Адела, Филипа Балдева за ролята на Ангустиас, Лиляна Шомова за ролята на Магдалена, Яна Кузова за ролята на Амелиа и Жана Рашева за ролята на Понсия в „Къщата на гнева” по Федерико Гарсия Лорка, Театър „Възраждане“.

„Аскеер“ за второстепенна мъжка роля отива у Стефан Мавродиев – за ролята на Гърти в „Кривите огледала” от Дейвид Линдзи-Абер, Младежки театър.

„Благодаря ви и ви поздравявам с 24 май – този празник е нашата същина“, сподели Мавродиев.

Свила Величкова донесе първия „Аскеер“ за спектакъла на Теди Москов „Каквато ти ме искаш“. Вторият дойде за сценография – на художника Чавдар Гюзелев и Иван Москов за видеозаснемането на представлението.

Композиторът Христо Намлиев прибра „Аскеер“, както и преди два месеца „Икар“ за музиката към „Антигона“ на Театър „София“.

Очаквайте останалите носители!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС