Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Ръкавицата на Майкъл Джексън обвинена в педофилия

Мюзикъл, продуциран от Джони Деп, представя ръкавицата като извънземно, което се храни с кръвта на момчета

Детайл от постера на мюзикъла, чиято премиера ще бъде на 25 януари 2020 г. в Лос Анджелис - Ръкавицата на Майкъл Джексън обвинена в педофилия

Детайл от постера на мюзикъла, чиято премиера ще бъде на 25 януари 2020 г. в Лос Анджелис

Джони Деп ще продуцира мюзикъл за живота на Майкъл Джексън, разказан от гледната точка на неговата прочута ръкавица. „For the Love of a Glove“ („От любов към ръкавицата“) е написана от драматурга Джулиан Нитсбърг и е „свеж, ревизионистки поглед към странните сили, които формираха Джексън и скандалите, които го тормозеха“, съобщава „Гардиън“.

Пред лайфстайл изданието „Page Six“ Нитсбърг разказва, че голяма телевизия му поръчала да напише филм за Джексън, но проектът отпаднал, след като двете страни не успели да се споразумеят как да бъдат отразени обвиненията срещу певеца в сексуален тормоз от деца. Предложението на Нитсбърг било следното:

Казах им: „Какво мислите за това? Всичко, за което е обвинен Майкъл Джексън, всъщност е дело на ръкавицата му, която всъщност е извънземно от Космоса и се храни с кръвта на момчета“. Те се изсмяха и питаха: „Не може ли да направиш нормалната версия?“.

Драматургът не приема „нормалната версия“ и отказва на телевизията. Вместо това решава да адаптира текста си за сцената. Така започва да работи с компанията на Джони Деп, „Infinitum Nihil“.

Америка за България

Това е последната обявена продукция за Краля на попа, която влиза в производство. По-рано тази седмица стана ясно, че продуцентът на „Бохемска рапсодия“ Греъм Кинг е придобил правата за изработката на филм за Джексън, който ще обхване целия му живот – от периода му на дете-звезда до смъртта му.

„От любов към ръкавицата“ ще има премиера на 25 януари 2020 г. в театър „Карл Сейгън и Ан Друян“ в Лос Анджелис.

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3