Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ръкавицата на Майкъл Джексън обвинена в педофилия

Мюзикъл, продуциран от Джони Деп, представя ръкавицата като извънземно, което се храни с кръвта на момчета

Детайл от постера на мюзикъла, чиято премиера ще бъде на 25 януари 2020 г. в Лос Анджелис - Ръкавицата на Майкъл Джексън обвинена в педофилия

Детайл от постера на мюзикъла, чиято премиера ще бъде на 25 януари 2020 г. в Лос Анджелис

Джони Деп ще продуцира мюзикъл за живота на Майкъл Джексън, разказан от гледната точка на неговата прочута ръкавица. „For the Love of a Glove“ („От любов към ръкавицата“) е написана от драматурга Джулиан Нитсбърг и е „свеж, ревизионистки поглед към странните сили, които формираха Джексън и скандалите, които го тормозеха“, съобщава „Гардиън“.

Пред лайфстайл изданието „Page Six“ Нитсбърг разказва, че голяма телевизия му поръчала да напише филм за Джексън, но проектът отпаднал, след като двете страни не успели да се споразумеят как да бъдат отразени обвиненията срещу певеца в сексуален тормоз от деца. Предложението на Нитсбърг било следното:

Казах им: „Какво мислите за това? Всичко, за което е обвинен Майкъл Джексън, всъщност е дело на ръкавицата му, която всъщност е извънземно от Космоса и се храни с кръвта на момчета“. Те се изсмяха и питаха: „Не може ли да направиш нормалната версия?“.

Драматургът не приема „нормалната версия“ и отказва на телевизията. Вместо това решава да адаптира текста си за сцената. Така започва да работи с компанията на Джони Деп, „Infinitum Nihil“.

Това е последната обявена продукция за Краля на попа, която влиза в производство. По-рано тази седмица стана ясно, че продуцентът на „Бохемска рапсодия“ Греъм Кинг е придобил правата за изработката на филм за Джексън, който ще обхване целия му живот – от периода му на дете-звезда до смъртта му.

„От любов към ръкавицата“ ще има премиера на 25 януари 2020 г. в театър „Карл Сейгън и Ан Друян“ в Лос Анджелис.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg