Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ръководството на НДК подаде оставка

„Поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои”, посочват трима от директорите

Отляво надясно: Ангел Митев, Борислав Велков, Красимир Петков. Снимка: НДК - Ръководството на НДК подаде оставка

Отляво надясно: Ангел Митев, Борислав Велков, Красимир Петков. Снимка: НДК

Съветът на директорите на НДК е депозирал молби за освобождаване от длъжност, оповестиха в съобщение до медиите Борислав Велков, председател на Съвета на директорите, Ангел Митев, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор, и Красимир Петков, член на Съвета на директорите. Причините за колективната оставка не са обявени. Тримата благодарят на Министерството на културата и пожелават успех на следващия управленски екип на ведомството.

Предлагаме ви пълния текст на съобщението:

„Време за нови хоризонти, време за промяна.

След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване от заеманите позиции.

Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации.

Благодарим и на тези, които през годините изхабиха кофа с мастило! Еднакво мотивиращо е. Едното ти дава криле, другото те надъхва да покажеш, че доброто има място в НДК. Най-важното е, че поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история.

Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турбулентни времена.

Благодарим на екипа на Министерството на културата и искрено пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове.

Борислав Велков – председател на Съвета на директорите
Ангел Митев – член на Съвета на директорите и изпълнителен директор
Красимир Петков – член на Съвета на директорите“

В профила си във Фейсбук Борислав Велков написа:

„В дебрите на моите лични преживявания само мога да бъда дълбоко благодарен, че бях допуснат от онзи невидим дух на НДК, който живее между стените, сценичните пространствата, в залите, в изкуството на НДК. Докоснах се. Усетих го. Сhapeaux“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg