Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ранен и погребан, Ди Каприо се завръща за Оскар (видео)

Алехандро Иняриту се готви да окупира и следващите филмови награди на Академията

Филмът Revenant тръгва на поход към наградите на 25 декември. - Ранен и погребан, Ди Каприо се завръща за Оскар (видео)

Филмът Revenant тръгва на поход към наградите на 25 декември.

Трудно е да гледаме първия пълен трейлър на новия филм на Алехандро Иняриту и да не го усетим като огромна метафора за цялата кариера на Леонардо Ди Каприо, пише „Уайърд“. Година след година той играе все по-забележителни роли, но така и не успява да вдигне така мечтания Оскар. Но сега, разкъсан от мечка – репрезентация на Холивуд, актьорът се завръща за отмъщение, тласнат от големия победител на филмовите награди миналата година – автора на „Бърдмен“.

Филмът Revenant, който, както личи от трейлъра, е заснет изключително красиво и прецизно, разказва за откривателя Хю Глас (Ди Каприо), който е тежко ранен от мечка, изоставен и погребан в плитък гроб от своите ловни другари. Глас обаче оцелява и тръгва на титаничен поход за отмъщение.

„Не се страхувам да умра; направих го веднъж“, казва откривателят в един момент.

Освен Леонардо Ди Каприо, в ролите влизат още Том Харди, Донал Глийсън, Уил Полтър, Пол Андерсън, Лукас Хаас и други. Самата продукция пък срещна сериозни проблеми – Иняриту е настоявал филмът да се снима само с естествено осветление, което означава по едва два часа на ден. Условията по време на снимките пък анонимен член на екипа преди време определи като „адски“.

Походът на Revenant към наградите започва с премиерата на 25 декември.

Вижте какво ни очаква:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90