Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ръсел Кроу и „Изкуството на развода“

Актьорът празнува раздяла, годишнина от сватбата и рожден ден с търг в „Сотбис“, Австралия

Ръсел Кроу е като рекламно лице на бракоразводната институция на каталога на тържествено обявения аукцион. - Ръсел Кроу и „Изкуството на развода“

Ръсел Кроу е като рекламно лице на бракоразводната институция на каталога на тържествено обявения аукцион.

Какъв по-добър начин да сложиш официален край на една провалена връзка, като се отървеш наведнъж от всички боклуци и предмети на изкуството, които си натрупал заедно с бившата си? Или поне това е най-добрият начин за Ръсел Кроу, който е намислил да се раздели публично с над 200 лични вещи, като тържествен финал на развода си с Даниел Спенсър.

Методът на Ръсел Кроу за разчистване на остатъците от брака му не е обичайната дворна разпродажба. Актьорът, който е разделен със Спенсър вече почти пет години, ще проведе публичен търг в „Сотбис“, Австралия, наречен „Изкуството на развода“, на 7 април 2018 г.

На тази дата е и 15-ата годишнина от сватбата на двойката и 54-ия рожден ден на Кроу. Корицата на каталога на тържествено обявения аукцион показва снимка на Кроу – със смокинг, папийонка и закачлива усмивка, вдигнал чаша коктейл, сякаш се поздравява, че най-накрая е законно неженен и свободен (като в реклама на бракоразводната институция).

Литературните специалисти вече се чудят дали Кроу е бил вдъхновен от книгата на Лийн Шаптън от 2009-а „Важни артефакти“ – разказ за разбита романтична връзка, представена като измислен каталог на разпродажба, предизвикана от развода на героите.

В каталога на Кроу се казва, че продажбата „представлява края на една изключително лична колекция, събрана от Кроу в продължение на много години, която включва и предметите, споделени с бившата му съпруга Даниел Спенсър“.

„Ние сме разделени повече от пет години, разводът ни ще стане и юридически факт около датата на аукциона. Точно както си сътрудничим в отглеждането на децата, няма да ни е трудно да свършим и тази работа заедно. Мисля, че тя се чувства по същия начин като мен – идеята е да се освободим от някои неща, след което на всеки от нас ще му е по-лесно да си създаде пространство за бъдещето – казва Кроу пред австралийския „Дейли Телеграф“. – От практическа гледна точка колекцията заема място на три големи стаи, пълни с неща, и аз повече няма да се занимавам с документи, почистване, застраховки и т.н.“

Сред  227-те вещи в търга има по нещо за всеки: изобразително изкуство, стари автомобили, мебели, бижута, музикални инструментни и, разбира се, филмов реквизит. Има и часовник Vacheron Constantin за $50 хил. – Кроу явно (е) обича(л) часовниците, защото в аукциона те са общо 29. Ще бъде предложена още голяма колекция от китари, ботушите на Doc Martens, които актьорът носи като неонацист в „Ромпър Стомпър“, столовете на Дензъл Уошингтън и Ридли Скот от „Американски гангстер“, спортни сувенири, костюми, брони и мечове от „Гладиатор“, както и напълно функционираща римска колесница с макет на кон в естествен размер от същия филм и още много реквизит от филми като Късметлията, „Господар и командир“, Робин Худ“, „Клетниците“…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС