Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ръсел Кроу ревнува, че правят „Гладиатор 2“ без него

Уви, нямам думата. Не ми е мястото там, аз съм два метра под земята, казва актьорът, чийто персонаж загуби живота си в първия филм

Ръсел Кроу получи „Оскар“ за ролята си на Максимус в оригиналния филм на Ридли Скот от 2000 г. - Ръсел Кроу ревнува, че правят „Гладиатор 2“ без него

Ръсел Кроу получи „Оскар“ за ролята си на Максимус в оригиналния филм на Ридли Скот от 2000 г.

Ръсел Кроу сподели, че се чувства „леко некомфортно“ от идеята за „Гладиатор 2“. Актьорът, носител на „Оскар“ за ролята си на римския генерал Максимус в оригиналния филм на Ридли Скот от 2000 г., не е бил поканен за новия проект. Неговият персонаж загуби живота си в края на филма, а новата продукция ще засегне събития, случили се години след смъртта му.

Вторият „Гладиатор“ отново е идея на Скот, но този път сюжетът ще представи Луций, племенника на император Комод (Хоакин Финикс). В интервю за подкаста „Kyle Meredith With …“ Кроу признава, че не се чувства удобно от продължението:

„Вижте, леко некомфортно ми е от факта, че ще правят още един? Защото, разбира се, аз съм мъртъв и нямам право на мнение за това, което ще се случва. Дочух някои неща и си казах „Не, не, не. Това не е моралният път на този определен герой“. Но, уви, нямам думата. Не ми е мястото там, аз съм два метра под земята. Така че ще видим“.

В минали свои изяви пред медиите Кроу признава, че изпитва „лека завист“ във връзка с новия филм заради начина, по който продукцията се е отразила навремето на неговата кариера. За младия актьор тогава „Гладиатор“ действа като трамплин към мащабни продукции като „Господар и командир“, „Робин Худ“ и „Клетниците“. Очакванията на киноекспертите са, че „Гладиатор 2“ ще подейства като кариерен скок и за Пол Мескал, който въпреки едната си номинация за „Оскар“, още не е направил големия си пробив в световното кино. Във филма на Ридли Скот Мескал играе Луций.

Снимките на „Гладиатор 2“ протекоха основно в Италия и приключиха отдавна. Очаква се, че филмът ще има своята премиера в дните около Коледа и надеждата е, че голямото заглавие ще привлече публиките обратно в киносалона след вяла първа половина на годината. В продължението Пол Мескал ще си партнира с Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Джоузеф Куин и с Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в ролите си от първата част.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС