Ръсел Кроу с нов подход към публиката след пандемията: ненормален (видео)

Смазващи реакции на критиката - негледаем, ненужно ужасен и стресиращ, отвратителен

Ръсел Кроу в кадър от новия му филм „Ненормален“. - Ръсел Кроу с нов подход към публиката след пандемията: ненормален (видео)

Ръсел Кроу в кадър от новия му филм „Ненормален“.

Сега не е най-доброто време за филмовото изкуство – кината може и да са отворени, но зрителите в тях се далеч по-малко в сравнение със същия период миналата година. И ако не ги отказва фактът, че се налага да стоят два часа с маска в затворения салон, то със сигурност не ги привличат старите блокбъстър заглавия в афиша, повтаряни десетки пъти по телевизията.

Ръсел Кроу обаче измисли как да привлече вниманието. Промоционалното видео за новия му филм „Ненормален“ (Unhinged) разчупва модела и вместо с фалшива рекламна патетика, актьорът се обръща към публиката с разпознаваемия си стил, където „мамка му“ присъства щедро.

Това може и да проработи – „Ненормален“ вече е в разпространение във Великобритания, но му предстои премиера в САЩ. У нас ще се появи в големите кина на 21 август. Това е първият голям холивудски филм, който ще тръгне по световните екрани след началото на пандемията.

В обръщението си към публиката, което се родило след дълъг ден на промоционални видеа, отговори на въпроси с цел популяризиране на филма, Ръсел Кроу прилича повече на Орсън Уелс, отколкото на себе си, отбелязва „Гардиън“.

Видеото започва със слово, каквото сме чували на церемониите за наградите „Оскар“.

„Казват, че в сърцето на преживяването в киното има катализатор. Обществен договор. Динамична, свързваща сила, която издига преживяването в киното в царството на интимната връзка между публиката и екрана и звездите горе в небето – казва той и спира за момент, взирайки се драматично в пространството. – Те казват… Но кои са те? Някакви самонадеяни, претенциозни глупаци, които се опитват да се изпикаят в джоба ви и да кажат, че вали. Е, майната ѝ на тази глупост.“

Следват кадри от „Ненормален“, където Кроу шофира няколко едри превозни средства и прегазва доста народ по пътя.

„Имам нов филм – продължава той. – Казва се „Ненормален“. Не се бъзикам с вас, казва се „Ненормален“ и идва в кината. Така че отивайте.

Но не се лъжете, че клипът все пак не е режисиран, пише „Гардиън“. Кроу може и да си създава образ на краля на бунтовниците в този видеоклип, но той все пак е дълбоко вкоренен във филмовата индустрия и някои още помнят, че рецитира поезия, приемайки награда „Бафта“.

Това видео е прекрасен пример за опортюнизъм – във всеки друг момент от филмовата история щеше да изглежда безвкусен, евтин трик за второразряден филм, който зрителите биха приели със съжаление за Кроу и развитието на кариерата му. И критиците като че ли са съгласни – „Холивуд Рипортър“ определя „Ненормален“ за „негледаем“, „Screen International“ го нарече „ненужно ужасен и стресиращ“, списание GQ – „отвратителен“.

Кроу е наясно с всичко това и едва ли очаква „Оскар“ за тази роля, но същевременно знае какво е чувството да изключиш мозъка си за два часа, да се видиш с приятели в киното и да се смеете заедно на дупките в сценария или невъзможните екшън сцени.

Предвид, че към момента няма конкуренция обаче („Тенет“ на Кристофър Нолан излиза чак седмица по-късно), „Ненормален“ може да се окаже спасително въже за боксофиса, смятат в „Гардиън“.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах