Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Рашидов: Ако не ми върнат парите КТБ, ще си тегля куршума

През 2013 г. скулпторът е декларирал 2, 495 млн. лв. Твърди, че ги е спечелил с чук и длето

 - Рашидов: Ако не ми върнат парите КТБ, ще си тегля куршума

„Ако Корпоративна банка не ми върнат парите, ще се самоубия“. Това е признал скулпторът Вежди Рашидов на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ разкри това в предаване по БНТ.

„Истина е. Тази държава е докарала хората дотам, че да си теглят куршума“, потвърди пред „Площад Славейков“ Рашидов. Той е изключително разстроен от гледките с опашки пред банката. Държавата според него не е направила достатъчно, за да успокои хората, които имат пари в Корпоративна банка. Вежди се надява държавата да овладее кризата, за да не се стигне до инфлацията от 1996-1997 г.

Справка в декларацията за имуществото му за 2013 г. показва, че той декларира депозити в лева и евро за общо 2, 495 млн. лв. „Това са парите ми, които съм спечелил с чук и длето в ателието си в продъление на 60 години“, казва бившият министър на културата. На въпрос защо си държи парите в Корпоративна банка, за която във фейсбук се говори, че е на Ахмед Доган, Рашидов отвърна: „Какъв е проблемът?! Държа ги там, защото лихвата е най-добра. Не пожелавам на никой от фейсбук да си загуби парите, за които се е трудил цял живот!“

„Ако се случи най-лошото и си загубя парите, ще стане гражданска война!“, предупреди Рашидов. Коментарът му за войната Пеевски-Василев преди дни беше: „Ще се лее кръв и лой!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС