POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Рашидов и Кардинале на Виа Диагоналис

Министърът ще се разходи с актрисата в антична Сердика на Ларгото

Клаудия Кардинале пристигна у нас за премиерата на първия български филм с нейно участие. - Рашидов и Кардинале на Виа Диагоналис

Клаудия Кардинале пристигна у нас за премиерата на първия български филм с нейно участие.

Министърът на културата Вежди Рашидов е поканил на разходка Клаудия Кардинале по Виа Диагоналис – прочутия римски път, който минава през антична Сердика. Италианката ще стъпи на древния калдъръм на Ларгото в четвъртък преди обяд – ден преди официалната премиера на българския филм с нейно участие „Имало едно време един уестърн“, дебют в игралното кино на режисьора Борис Десподов.

Министърът ще влезе в ролята на гид и ще запознае актрисата с консервационно-реставрационния процес в Античния комплекс „Сердика“ в центъра на София. Едно от хобитата на Кардинале е изкуството и посещенията на музеи по света, а руините на Ларгото скоро ще се превърнат в най-големия у нас музей на открито със своите 8 хил. кв. м.

Филмът „Имало едно време един уестърн“ е заснет с финансовата подкрепа и на Националния филмов център към Министерството на културата.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg