Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Рашидов моли феновете си да не правят контрапротест

В петък вечер отново митинг срещу него пред Министерството на културата

Близо 800 души се събраха пред Министерството на културата в четвъртък вечерта с искане за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов. Снимка: Румен Добрев - Рашидов моли феновете си да не правят контрапротест

Близо 800 души се събраха пред Министерството на културата в четвъртък вечерта с искане за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов. Снимка: Румен Добрев

Да се откажат от митинга в негова подкрепа, насрочен за събота, моли симпатизантите си Вежди Рашидов чрез писмо, изпратено до медиите. Министърът на културата им благодари, но бил „дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора“. 

Междувременно тази вечер, 24 април, отново се планира демонстрация ПейWithMe пред Министерството на културата с искане за оставката на Рашидов. В четвъртък вечерта пред висшето арт ведомство се събраха близо 800 души, които скандираха под прозорците на сградата след края на работния ден (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС