Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Рашидов за Кристо: Двигател на пластичния вкус

Името му винаги ще бъде сред най-големите творци в света, казва министърът на културата

„Кристо и Жан-Клод са едни от най-големите имена в съвременното изкуство“, коментира Вежди Рашидов по повод най-новата творба на творческия тандем „Плаващи кейове“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Рашидов за Кристо: Двигател на пластичния вкус

„Кристо и Жан-Клод са едни от най-големите имена в съвременното изкуство“, коментира Вежди Рашидов по повод най-новата творба на творческия тандем „Плаващи кейове“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Кристо е двигател на пластичния вкус на света, а неговите Плаващи кейове са поредното доказателство за това“, коментира министърът на културата Вежди Рашидов художника Христо Явашев, който от събота приковава вниманието на света с инсталацията „Плаващи кейове“ в езерето Изео, Италия. По-рано и министър-председателят Бойко Борисов поздрави Кристо със статус във Фейсбук.

„Плаващите кейове” са предизвикателство, което Кристо отправя към нашето време, отбелязва Рашидов за „Площад Славейков“.

„Името на Кристо е едно от най-големите имена на творци в света и завинаги ще бъде така – казва още министърът. – За щастие годините и рутината така добре са оформили този изключителен автор на арт инсталации, че успехът е неизменна част от неговото творчество. Неговият талант, неговото можене да предизвиква съзнанието на света със своите опаковани обекти, трансформирайки ги по уникален начин, е факт неоспорим и това го прави един от най-търсените авангардисти. Кристо и Жан-Клод са едни от най-големите имена в съвременното изкуство.”


Вижте още: ВЛАСТТА У НАС ПРИЗНА КРИСТО, 59 ГОДИНИ ПО-КЪСНО

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

СТРОГО СЕКРЕТНО – ИЗ ДОСИЕТО НА КРИСТО

ПЛАВАЩИТЕ КЕЙОВЕ НА ПОЛУИДИОТИЗМА

ПРОБЛЕМЪТ КРИСТО

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах