Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Расизмът – едно от чудовищата на Лъвкрафт, в нов сериал на НВО

„Страната на Лъвкрафт“ подсказва, че има и по-страшни неща от измислените свръхестествени създания (видео)

Атикус Блек (Джонатан Мейджърс) и Летиша (Джърни Смолет-Бел) се отправят на мисия да открият бащата на Атикус. - Расизмът – едно от чудовищата на Лъвкрафт, в нов сериал на НВО

Атикус Блек (Джонатан Мейджърс) и Летиша (Джърни Смолет-Бел) се отправят на мисия да открият бащата на Атикус.

Назряващ расизъм и кръвожадни чудовища се срещат в новия сериал на НВО „Страната на Лъвкрафт“. Базиран на едноименния роман от Мат Ръф, сюжетът ще върне зрителя в Америка от 50-те години на миналия век, страната на Джим Кроу, и ще проследи Атикус Фрийман по време на мисия да намери изгубения си баща. Телевизионната поредица ще дебютират на 17 август в платформата на НВО у нас, ден след световната си премиера.

Шоурънъри на десетте епизода са Миша Грийн, работила и по радушно приетия сериал „Underground“, и Джордан Пийл, режиьор на хоръра „Бягай“, спечелил един „Оскар“ (за оригинален сценарий) и номиниран за още три.

Действието се заплита около Атикус Блек (в ролята влиза Джонатан Мейджърс), чернокож ветеран от Корейската война, отправил се по следите на изчезналия си баща (Майкъл Кенет Уилямс). В търсенето му помагат приятелката му от детството Летиша (Джърни Смолет-Бел) и чичо му (Къртни Б. Ванс). Спасителната им мисия се превръща в борба за оцеляване в Нова Англия, където ги очакват зловещи свръхестествени създания, като че ли излезли от страниците на произведенията на Х. Ф. Лъвкрафт, и расистки формирования, занимаващи се с окултизъм.

„Страната на Лъвкрафт“ няма общо със сериала „Лъвкрафт“, който продуцират създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Дан Уайс. Но и двата проекта са на „Уорнър Брос“.

Вижте още: ДЕЙВИД БЕНИОФ И ДАН УАЙС ПРОДУЦИРАТ ХОРЪР ТРИЛЪР ПО ЛЪВКРАФТ

Хауърд Филипс Лъвкрафт е американски писател на ужаси и фантастика, определян като най-значимия „свръхестественик“ след Едгар Алън По и едно от най-големите имена в литературата на ужаса за ХХ в. Често срещани теми в произведенията му са необятността на света, невъзможността да бъде опознат, както и архетипния страх от космическия цикъл. У нас са издадени книгите му „Планините на безумието“, „Некрономикон“, „Сянка отвъд времето“, „Зовът на Ктхулу“, „Възкресителят“ и други.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90