Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Расте, но не старее – и погрознява (снимки)

Работата на Ларгото спира само за обедната почивка. Римските зидове вече стигат два човешки боя

В археологията днес се строи със същия ентусиазъм, с който по времето на социализма се строеше Кремиковци. Вероятно и резултатът ще е същият. Снимки: Авторът - Расте, но не старее – и погрознява (снимки)

В археологията днес се строи със същия ентусиазъм, с който по времето на социализма се строеше Кремиковци. Вероятно и резултатът ще е същият. Снимки: Авторът

Преди 20 дни от Министерството на културата обещаха, че „реставрационно-консервационни работи по обекта Античен културно-комуникационен комплекс Сердика“ ще бъдат спрени. Спазиха обещанието си, но само донякъде. Работата наистина спира, при това всеки ден, но само по време на обедната почивка, а може би и през нощта.

Безобразията, които предизвикаха масово възмущение сред археолози, художници, архитекти, реставратори, граждани – а по отношение на така наречената „тухлена сграда“, надстроена в значителен обем – дори и в Столична община, не само не са коригирани, а напротив. На обекта кипи усилено ново строителство, стените стигат два човешки боя, лепят се плочки, лее се бетон, бият се плочи, старите римски зидове изчезват, за сметка на съвсем нови… Сякаш новодомците трябва да се нанесат преди първия сняг.

Ето как върви строежът на чисто новите старини:

unnamed

unnamed (7)

unnamed (9)

12200717_10153668006392416_1338657688_n

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (6)

unnamed (1)

unnamed (5)

unnamed (11)

unnamed (4)

12202142_10153668024542416_845170089_n

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС