POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Разхлаждане с „Жар птица“

„Опера в парка“ за осма година сред природата във Военна академия (пълна програма)

Балетът Жар птица. Снимка: Софийска опера и балет - Разхлаждане с „Жар птица“

Балетът Жар птица. Снимка: Софийска опера и балет

Музиката се пренася в парка на Военна академия за осми път. Откриването е на 30 юни (петък). Тогава след края на работния ден, за който синоптиците плашат с още по-високи температури, ще се разхладим сред природата с балетите по Игор Стравински „Петрушка“ и „Жар птица“.

Още два балета предлага в програмата си фестивалът „Опера в парка“ – „Зорба гъркът“ (по Микис Теодоракис) и „Дон Кихот“ (по Лудвиг Минкус).

Един е оперният спектакъл, който ни представят тази година от Софийската опера и балет във Военна академия. Това е „Пепеляшка“ от Росини, с диригент Григор Паликаров.

Традиционно богата е и програмата за деца. Най-малките ще могат да се порадват на оперните спектакли „Трите прасенца“, „Мечо Пух“, „Вълшебната флейта“ и „Червената шапчица“ – в общо седем представления, шест сутрешни и едно вечерно.

Предлагаме ви и пълната програма на „Опера в парка“ 2017.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90