Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Разходка по Алея на книгата на площад „Света Неделя“

 - Разходка по Алея на книгата на площад „Света Неделя“

След официалното откриване на учебната година всички първокласници могат да се разходят по „Алея на книгата“ на площад „Света Неделя“ и да получат подарък. Там ще бъдат вдигнати шатрите на над 30 български издателства, които ще предлагат най-новите си издание не само за хлапета, а и за техните родители. Книжарницата на открито ще бъде открита на 15 септември от министъра на културата Мартин Иванов и кмета на София Йорданка Фандъкова. Събитията на площада ще продължат до 20 септември.

На „Алеята“ ще бъде вдигната и сцена, на която предстоят срещи със съвременни български писатели. Ценителите на четенето ще чуят как звучат произнесени на глас творбите на Александър Шпатов, Венета Въжарова, Димитър Ганев, Донка Петрунова, Миглена Николчина, Светлана Дичева, Романьола Мирославова, Яница Радева. Ще бъдат представени и книгите на Филип Лхамсурен и Ларш Собю Кристенсен.

През последните четири години „Алея на книгата“ се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно събитие у нас. Началото бе поставено е във Варна през 2010 г., а своя книжна Алея всяко лято вече имат и Пловдив и Бургас. Инициативата се организира от Асоциация „Българска книга“ и Столична община.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90