POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Разходка по небето (видео)

Най-дългият стъклен мост в света се намира в китайската провинция Хунан

300 метра ходене по въздуха – в китайската провинция Хунан. - Разходка по небето (видео)

300 метра ходене по въздуха – в китайската провинция Хунан.

Най-дългият стъклен мост в света вече сковава от страх в провинция Хунан в Китай. 300-метровата конструкция се издига на близо 200 метра над земята и вече събира на фона на живописния пейзаж стотици любители на адреналина.

Преди време ръководството на националния парк, където е моста, решили да направят част от него от стъкло. Реализацията на идеята се приела изключително добре – и те преустроили цялата структура. Проектът е дело на 11 инженери, опънали новите стоманени кабели и подпори и заменили дървените плоскости с панели от стъкло с дебелина 24 милиметра.

„Колкото и да скачат туристите в моста, той няма да поддаде – успокоява един от проектантите пред „Дейли мейл“. – Стоманените конструкции под моста са невероятно плътни, така че дори стъклото да се счупи, посетителите няма да паднат.“

Колкото и да скачат туристите в моста, той няма да поддаде, успокояват инженерите.

Колкото и да скачат туристите в моста, той няма да поддаде, успокояват инженерите.

Този тип „небесни разходки“ стават все по-популярни в последните години. Гранд каньон в Съединените щати например вече има стъклен мост във формата на подкова, а на върха на небостъргача „Уилис Тауър“ в Чикаго вече има панорамен стъклен етаж, откриващ спираща дъха гледка.

Разходете се и вие по най-големия стъклен мост:

Take a 900-foot walk over a gorge via a glass-bottomed bridgehttp://on.mash.to/1KSfzi8

Posted by Mashable – Video on Wednesday, September 30, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС