Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Разкриха сюжета на осмия „Междузвездни войни“

Филмът описва събитията преди „Нова надежда“

Детайл от трейлъра, излъчен пред фенове в Калифорния. - Разкриха сюжета на осмия „Междузвездни войни“

Детайл от трейлъра, излъчен пред фенове в Калифорния.

Осмият филм от сагата „Междузвездни войни“ ще разказва за група бойци от Бунтовническия съюз с мисия да откраднат плановете за прочутата „Звезда на смъртта“. Заглавието му ще е Rogue One и ще описва събитията преди първата част от оригиналните серии – „Нова надежда“ (1977). „Нова надежда“ започва с преследването на кораб от Империята, на борда му е принцеса Лея, която притежава чертежи на смъртоносната „Звезда на смъртта“.

Информацията за сюжета е разкрита на конвенцията на феновете на поредицата в Калифорния. Там е бил излъчен и кратък трейлър, на който за кратко в небето в далечен план се вижда „Звездата на смъртта“.

Режисьорът на филма Гарет Едуардс твърди, че няма да се фокусира върху хората, които използват Силата – джедаите. „Сюжетът проследява група личности без магически способности, които опитват някак да донесат надежда на галактиката“, казва той.

Едуардс – фен на поредицата от малък, отбелязва, че в предишните филми героите са били ясно дефинирани като добри или лоши, но той е искал да направи нещо по-сложно. „Междузвездни войни“ принципно беше много черен и бял. Нашият филм е сив“, казва той.

Снимките на Rogue One започват това лято, а премиерата е насрочена за декември 2016 г. – точно година след появата на „Силата се пробужда“.

Наскоро бе показан вторият трейлър на седмата част от сагата, който настърви почитателите на „Междузвездни войни“. Детайлите от неговия сюжет обаче се пазят в строга тайна. Световната му премиера е на 18 декември тази година.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90