Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Разкриват загадките на „Туин Пийкс“

Марк Фрост пише роман за преживелиците на Дейл Купър след края на сериала

Марк Фрост е другият идеен двигател на „Туин Пийкс“ освен Дейвид Линч. - Разкриват загадките на „Туин Пийкс“

Марк Фрост е другият идеен двигател на „Туин Пийкс“ освен Дейвид Линч.

Сценаристът Марк Фрост, работил върху „Туин Пийкс“ заедно с Дейвид Линч, пише книга, в която ще разкаже подробно за някои от събитията около сериала. Романът The Secret Lives of Twin Peaks ще бъде публикуван през 2015 г. Към ръкописа на Марк Фрост са проявили интерес издателства в САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Финландия и Бразилия.

ABC News съобщи, че сценаристът ще наблегне на събитията, които са се случили с агент Дейл Купър след края на „Туин Пийкс“ до наши дни, тоест в период от 25 години. Фрост ще хвърли светлина и върху някои елементи от сюжета, останали неразбрани или твърде объркани за зрителите.

Романът ще излезе преди тв продължението на „Туин Пийкс“, за което съобщи Дейвид Линч. Премиерата на първия епизод е насрочена за 2016 г. Сериалът ще се излъчва от телевизионната мрежа Showtime. Проектът отново се движи от Линч и Фрост.

Оригиналният „Туин Пийкс“ се излъчва в САЩ два сезона – от април 1990 г. до юни 1991 г. До българските зрители той стига през 1992 г. Тв поредицата включва общо 30 епизода. Сюжетът се върти около убийството на красивата ученичка Лора Палмър, с разследването на което е натоварен агентът от ФБР Дейл Купър (Кайл Маклоклан). През 1992 г. излиза и кинофилмът „Туин Пийкс: Огън, следвай ме“, който разказва предисторията на сериала.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС