Софийска филхармония МЕГАБОРД

Разочароващ старт за „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата”

Филмът спечели в първия си уикенд 120 млн. по-малко от четвъртата част на франчайза

Бюджетът на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е около 300 млн. долара, 20 млн. от които са хонорарът на Харисън Форд. Снимка: Стопкадър от филма - Разочароващ старт за „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата”

Бюджетът на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е около 300 млн. долара, 20 млн. от които са хонорарът на Харисън Форд. Снимка: Стопкадър от филма

Петият филм от поредицата за приключенеца археолог „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ направи разочароващ старт в боксофиса, разказва „Дедлайн“. Премиерният уикенд донесе в САЩ приходи от 60 млн. долара от 4600 кина. Преди 15 години четвъртата част от франчайза регистрира при старта си сума, по-голяма с 40 милиона – 101,2 млн. долара в премиерния уикенд.

Все пак се очаква двата допълнителни почивни дни в САЩ покрай националния празник 4 юли да допълнят с още 22 млн. долара касовите приходи, но това е слабо утешение за „Дисни“, отбелязва „Дедлайн“.

Международните резултати също не са много добри – едва 70 милиона долара за първия уикенд. Посещенията от премиерния уикенд в България все още не са оповестени.

Общо „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ събира 152 милиона долара при старта си, докато предишният филм „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ започна с премиерни приходи от 272,1 млн.

Бюджетът на петата част от франчайза е внушителен дори по мерките на „Дисни“. Похарчени са повече от 300 млн. долара, 20 млн. от които са хонорарът на Харисън Форд.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС