Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Редакция в Хамбург подпалена, препечатали карикатурите на „Шарли Ебдо“

Пожарът в "Хамбургер моргенпост" бе бързо потушен. - Редакция в Хамбург подпалена, препечатали карикатурите на „Шарли Ебдо“

Пожарът в "Хамбургер моргенпост" бе бързо потушен.

Вестник в германския град Хамбург, препечатал карикатури на пророка Мохамед от френския седмичник „Шарли Ебдо“, в неделя сутринта бе атакуван със запалителна бомба, съобщава „Франс прес“, позовавайки се на местната полиция. 

През прозорец на редакцията на „Хамбургер моргенпост“ са били хвърлени камъни и запалителна бомба, която предизвикала пожар. Овъглени са две стаи. Огънят бързо бе потушен.

Пострадали няма, в момента на нападението нямало хора в редацията.

Двама души близо до местопрестъплението се държали подозрително и са били задържани.

От Лондон през Вашингтон и Монреал до Берлин в неделя ще има демонстрации в знак на солидарност с жертвите от „Шарли Ебдо“. В Париж се готви Републиканско шествие, в което ще вземат участие президенти и правителствени ръководители от цял свят.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

kapatovo.bg