Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Въоръжени със ски американци воюват в нов филм на Редфорд

Филмът на Редфорд ще разкаже историята на скиори - част от американската армия, които превземат непристъпна германска позиция. - Въоръжени със ски американци воюват в нов филм на Редфорд

Филмът на Редфорд ще разкаже историята на скиори - част от американската армия, които превземат непристъпна германска позиция.

Робърт Редфорд избра следващия си режисьорски проект. Актьорът и създател на фестивала за независимо кино „Сънданс” ще режисира филм по роман за Втората световна война, който все още няма име.

Книгата с предълго име „Изкачи се, за да завладееш: Неразказаната история на 10-а планинска скиорска дивизия през Втората световна война” е на Питър Шелтън и разказва за подвизите на войници от американската армия в планините на Италия. Янките изкачват отвесните скали на Рива Ридж и превземат германската позиция, която до този момент се смята за непрестъпна. Героизмът им позволява на съюзниците да си върнат отново влиянието над Италия.

Сценарист на лентата ще бъде Кърт Джонстад, работил преди това по адаптациите на „Мъже от стомана” и „300: Изгревът на империята”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg