Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Редфорд съди щата Ню Йорк, защото му искат $1,6 млн. данък

Робърт Редфорд твърди, че вече е платил данък върху продажбата на акциите на телевизията си. - Редфорд съди щата Ню Йорк, защото му искат $1,6 млн. данък

Робърт Редфорд твърди, че вече е платил данък върху продажбата на акциите на телевизията си.

Робърт Редфорд съди щата Ню Йорк. Това е реакцията му след като данъчните в тази част на Америка искат да го таксуват за продажбата на част от акциите на телевизионния му канал Sundance, станала през 2005 г.

Актьорът, режисьорът и създателят на фестивала за независимо кино „Сънданс” отказва да даде 1,6 млн. данък печалба. Редфорд твърди, че той вече е платил дължимото на държавата, разплащайки се с щата Юта, където живее. Фирмата на звездата обаче – „S corporation“, е регистрирана в щата Ню Йорк.

През 2008-а Редфорд и NBC Universal и CBS Corp. – неговите партньори в канала Sundance Channel, го продадоха на Cablevision’s Rainbow Media за 496 милиона долара. В началото на тази година телевизията беше преименувана на Sundance TV.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС