VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Слави Трифонов не признава резултатите от референдума

Един от основните слуги на политическата класа – ЦИК, извършва чудовищна манипулация, твърди шоуменът в изявление

Уважаеми зрители, спите ли?, запита Слави Трифонов в изявлението си. Снимка: БГНЕС - Слави Трифонов не признава резултатите от референдума

Уважаеми зрители, спите ли?, запита Слави Трифонов в изявлението си. Снимка: БГНЕС

Резултатите от проведения в неделя референдум няма да имат задължителен характер. Едва около 13 хиляди гласа делят инициативата на Слави Трифонов от това да бъде напълно успешна. Данните изнесе говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред Би Ти Ви, като посочи, че става дума за почти 100% обработени бюлетини, но едва ли крайният изход ще е много различен.

3 487 428 души са гласували в националното допитване, като за да бъдат резултатите задължителни, бяха необходими малко над 3.5 млн. участвали. Точният брой е този на взелите участие в предходния парламентарен вот, а именно – 3 500 585 гласоподаватели.

Малко след като Томов съобщи новината, Слави Трифонов излезе с позиция до медиите, в която обвини ЦИК в „чудовищна манипулация“. Според него цифрите сочат, че референдумът трябва да е валиден, но комисията е извадила от общия брой невалидните бюлетини, които иначе би трябвало да вдигат избирателната активност.

„Уважаеми зрители, спите ли? – запита шоуменът в изявлението си. – Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата – политическата класа и техните слуги!“

И на трите въпроса на референдума отговорите „да“ имаха огромно превъзходство над „не“.

Предлагаме ви пълния текст на позицията на Слави Трифонов.

„Уважаеми сънародници, в момента един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия, извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум.

Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона. ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик. Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. А отчита всички гласове. А всичките гласове са 3 501 220. И те са над необходимия брой. Такъв е законът.

Много и много български граждани не можаха да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден, преди да гласуват всички хора. ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получила заповед да саботира референдума.

Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата – политическата класа и техните слуги!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90