СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Реклама на раздялата между писател и издателство

Коментар на Калин Терзийски за разпродажбата на всички негови книги от „Сиела“

„Книгите не са преоценени - просто с издателите от „Сиела“ - за добро или за лошо - се разделихме. В момента - за добро на читателите“, казва Калин Терзийски. Снимка: Румен Добрев - Реклама на раздялата между писател и издателство

„Книгите не са преоценени - просто с издателите от „Сиела“ - за добро или за лошо - се разделихме. В момента - за добро на читателите“, казва Калин Терзийски. Снимка: Румен Добрев

От 1 октомври книгите на Калин Терзийски, издадени от „Сиела“, се предлагат на цена 5 лв. Така до изчерпването на количествата ще бъдат изчерпани и отношенията между издателството и писателя. Разривът между тях настъпи в края на миналата година, оповестен публично от Терзийски с обвинения към „Сиела“ в печалбарство, а в отговор издателството заявиха, че прекратяват опитите да се разберат с автора.

Вижте още: ЧЕРЕН ПЕТЪК ЗА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

Начинанието на издателството да продадат всички наличности от книгите на Калин Терзийски не остана без коментар от самия него. Писателят публикува статус по темата, озаглавен „Реклама“. В него той подчертава, че намалените книги не са преоценена стока, въпреки че може би ситуацията изглежда такава. Терзийски обяснява, че книгите се предлагат с намалена цена, за да „изчистят отношенията си със „Сиела“, а предлагането на книги на достъпна цена винаги е за добро. Авторът съобщава, че „Сиела“ притежават 7 хил. тома от 20 заглавия, „написани от мен, но принадлежат на тях“.

Предлагаме ви коментара на Калин Терзийски от неговия профил във Фейсбук:

„Реклама

Предишните ми издатели от „Сиела“ бяха така благоразумни да намалят всичките ми книги на 5 лева. Така те, може би, ще се продават доста повече. Но купува ли си някой намалени книги? Не изглеждат ли те малко като преоценена стока? Не мисля.

Мисля, че в наше време снобизмът не броди особено много сред четящите хора. Книгите не са преоценени – просто с издателите от „Сиела“ – за добро или за лошо – се разделихме. В момента – за добро на читателите. Доколкото една книга на по-достъпна цена е за добро. И така ние с издателите ще изчистим отношенията си, няма да има между нас седем хиляди тома от двайсет заглавия, които са написани от мене, но принадлежат на тях. Вече напечатани, но още непродадени. Ще продължим напред.

С това искам да кажа също и че сега всеки може да си накупи грамади книги от моите. Аз ги намирам за добри. Някои са кафеникаво-златисти, други – оранжево-жълти, трети – червени и малко тъжни. Стават за много неща. Даже и за развлечение. Средни са по размери и тежест. Има и смешни.

Заповядайте, народе.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90